Chelsea Nosztalgia

Érdekességek, híres-hírhedt játékosok, emlékezetes meccsek a Chelsea FC múltjából.

Facebook

Feedek

Dán játékoskeringő

2013.05.20. 10:25 :: Wisey

1998 őszén igazoltunk két dán játékost, eladtunk egyet. Összefutottunk egy dán csapattal a KEK-ben, mely után két gólszerző is csapatot cserélt. Ezt a sok egybeesést érdemes kivesézni...

Brian Laudrup_3.jpgA dán válogatott csatár, Brian Laudrup 1998 nyarán igazolt a Stamford Bridge-re, majd novemberben átigazolt ahhoz az FC Köbenhavnhoz, akiket októberben az ő góljával búcsúztatott a Chelsea. A dánok cserébe átengedték azt a Bjarne Goldbaeket, aki pedig az FCK gólját lőtte a két klub találkozóján. 

A történet 1998 tavaszán kezdődött: akkor egyezett meg Laudrup, és a Chelsea. A "kis Laudrup" (merthogy ő a mostani Swansea-edző, Michael öccse) karrierje legsikeresebb időszakát zárta le a Glasgow Rangers-nél, és akkor nyáron járt le a szerződése. Nem volt kimondottan világsztár, de Európán, és főleg Nagy-Britannián belül jól csengett a neve. 

Állítólag hamar megbánta döntését (az Ajax és az FC Köbenhavn is tett neki ajánlatot), viszont a Chelsea vezetősége nem akarta már felbontani a szerződést (még azelőtt hogy egyáltalán bemutatkozott volna a csapatban). Elindult az 1998/99-es szezon, és Laudrup nem is tudott igazán formába lendülni. A sors játéka lehetett, hogy a KEK-ben összekerült a Chelsea és az FCK.

Az első, londoni meccs 1-1-el zárult; a dánok gólját Goldbaek szerezte (rá még mindjárt visszatérünk). A visszavágó volt Laudrup utolsó meccse a Chelsea-ben; addigra hivatalossá vált hogy hazaigazol Dániába. A koppenhágai visszavágón 1-0-ra nyert a CFC, és a gólt, ki más, mint Laudrup szerezte.

A honvágy állt elvileg az átigazolás mögött, de 1999 nyarán ennek ellenére Amszterdamba igazolt, az Ajax-hoz (ahol karrierje utolsó szezonját töltötte).

Brian Laudrup összesen három hónapot töltött csak a Chelsea-nél; 11 meccsen 1 gólt lőtt.

Dán történetünk másik hőse pedig az akkor már 30 éves Bjarne Goldbaek, aki olyan jó benyomást tett a CFC vezetőségére, hogy a KEK meccs után, 1998 novemberében le is igazolták, 440.000 fontért. A szőke szélső a szezon hátralévő részében rendszeresen játékhoz jutott, és a tavasszal kultikus gólt lőtt a Tottenham ellen, de 1999 őszén már csak kevés szerephez jutott. Bő egy év után, 29 bajnoki meccsel a háta mögött, a vételi ár majd' duplájáért átigazolt a "szomszéd" Fulhamhez.

Amikor Goldbaek lába elsült a Spurs ellen... (1999 május 10, Tottenham-Chelsea 2-2)

Szólj hozzá!

Címkék: érdekességek játékosok 1990s KEK

A bejegyzés trackback címe:

https://chelsea-nosztalgia.blog.hu/api/trackback/id/tr715085748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása