Chelsea Nosztalgia

Érdekességek, híres-hírhedt játékosok, emlékezetes meccsek a Chelsea FC múltjából.

Facebook

Feedek

Az első villanyfényes meccs

2013.05.30. 09:54 :: Wisey

A Stamford Bridge történetének egyik mérföldköve az első, villanyfény mellett lejátszott mérkőzés volt, melyre 1957 március 19-én került sor. Az ellenfél a cseh Sparta Praha volt, egy keddi barátságos meccs keretein belül.

Nagy-Britannia akkoriban egyik legkorszerűbb és legnagyszabásúbb világítását kapta meg a Bridge. 228 világítótestet szereltek fel 6 vas lámpaoszlopra. Az oszlopok kb 50 m magasak voltak, és a lelátók háta mögött húzták fel őket. Egy-egy oszlop került a pálya négy sarkára, illetve egy-egy a hosszanti lelátók közepére is.

Azon futballszurkolók számára, akik szombat délutánonként dolgoznak, a villanyfényes meccsek jelentik szinte az egyetlen lehetőséget, hogy első osztályú futballmeccset láthassanak. A hétközi meccsek egyre több hölgy szurkolót is vonzanak, akiknek tetszik a villanyfényes meccsek színpadias jellege, és szívesen elkísérik párjukat a stadionba.

Tetszett is a villanyfény az embereknek: a Sparta elleni meccsre 30.700 szurkoló látogatott ki.

Valami érdekes ötlet folytán a Chelsea fehér mezben és fekete nadrágban játszott. Talán ezzel akarták kihangsúlyozni a meccs különlegességét, vagy esetleg azt hitték, hogy a mesterséges fény mellett úgysem veszik észre a nézők, hogy nem kék a csapat ;)

A Chelsea csapata a meccsen: Matthews - Whitaker, P.Sillett - Mortimore, Dicks, Saunders - Brabrook, McNichol, Allen, Gibbs, Laverick

A meccset 2-0-ra nyerte a hazai csapat, Allen és Gibbs góljaival.

sparta3.JPGAz akkori "betonteknő"-stadion látképe az új lámpaoszlopokkal

sparta1.JPGA csapat tagjai is megvizsgálták a világítást

sparta2.JPG

építkezés közben

sparta4.JPGItt már a helyükön a lámpák

(Forrás: a meccs programfüzete)

Szólj hozzá!

Címkék: érdekességek meccsek 1950s Stamford Bridge

A bejegyzés trackback címe:

https://chelsea-nosztalgia.blog.hu/api/trackback/id/tr585248367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása