Chelsea Nosztalgia

Érdekességek, híres-hírhedt játékosok, emlékezetes meccsek a Chelsea FC múltjából.

Facebook

Feedek

Volt már 3-0 Párizsban

2014.03.21. 14:30 :: Wisey

Bár blogunk az Abramovics előtti időkre, lehetőleg minimum 12 éves sztorikra fókuszál, a mai BL sorsolás aktualitása kapcsán kivételt teszünk. A PSG elleni történelmünket visszanézve ugyanis csak egyetlen párharcot találtunk (csak tétmeccseket figyelembe véve), a 2004/05-ös BL csoportkörben. Egy majdnem tíz éves meccs pedig azért elfér a Nosztalgia Blogon :)

2004 szeptemberében járunk tehát: Abramovics kicsit több mint egy éve nyitotta meg a pénzcsapot, és ez José Mourinho mindössze hatodik tétmeccse a CFC kispadján. A BL csoportkör első fordulójában látogattunk a Paris SG-hez.

A PSG akkoriban relatíve válságban volt; legalábbis gyengébb volt a csapat mint a kilencvenes években (Weah, Ginola, Rai, Djorkaeff, Loko, Leonardo), és messze nem volt annyira gazdag mint manapság. A Chelsea ellen felálló csapatukból bizony nem sok név ismerős így 10 év elteltével: Letizi, Mendy, Helder, Pierre-Fanfan, Armand, Ogbeche, M'Bami, Coridon, Cana, Rothen, Pauleta. (Kispad: Alonzo, Pancrate, Cisse, Ibisevic, Ateba, Badiane, Ljuboja.)

A mieink Cech, Paulo Ferreira, Gallas, Terry, Bridge, Tiago, Makelele, Joe Cole, Lampard, Gudjohnsen, Drogba kezdővel, és Pidgeley, Carvalho, Mutu, Kezman, Duff, Geremi, Parker kispaddal álltak fel.

A meccs sima Chelsea sikert hozott. Az első félidöben Terry fejelte be Lampard szögletét (klasszikus #1), majd Kezman kihagyott gólhelyzetét (klasszikus #2) Drogba fejezte be. A 75.percben Drogba duplázott egy szabadrúgásgólból (klasszikus #3), de ebben a kapus is benne volt azért.

A novemberi "visszavágó" csak egy gólnélküli döntetlent hozott, de ekkor már megvolt a továbbjutás a csoportból.

A szeptemberi 3-0 góljait az alábbi videón nézhetitek végig (egy reklámmal indul):


2004 (September 14) Paris St Germain (France) 0... by sp1873

Szólj hozzá!

Címkék: meccsek 2000s Európai kupák

A bejegyzés trackback címe:

https://chelsea-nosztalgia.blog.hu/api/trackback/id/tr335872502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása