Chelsea Nosztalgia

Érdekességek, híres-hírhedt játékosok, emlékezetes meccsek a Chelsea FC múltjából.

Facebook

Feedek

Közönségkedvencek a sötét oldalon

2014.09.23. 11:41 :: Wisey

Frank Lampard a Man City mezében, sőt, Lampard gól a Chelsea ellen... Az hogy haragudjunk-e Super Frankre, hogy Chelsea szurkolóként hogy éljük meg ezt az érzést, nem e blog lapjaira tartozik. Megnézünk viszont néhány hasonló esetet a múltból.

wilkins_mu.pngFontos kiemelni, hogy a Chelsea a történelme során nagyon rövid ideig volt csak igazán top klub. Tehát ha annak idején valaki tőlünk az Arsenalba, a Liverpoolba, vagy a Man Unitedbe igazolt, az egy normális lépés volt felfelé a jobb karrier érdekében (még ha ennek nyilvánvalóan akkor sem örültek a Chelsea szurkolók).

Így tett például Ray Wilkins (akit mi "fiatalok" másodedzőként ismerhettünk meg), aki 18 évesen már a Chelsea kapitánya volt, de túl nagy tehetség volt ahhoz, hogy az 1979-es, pocsék anyagi helyzetben lévő Chelsea megtarthassa hosszú távra. Igy igazolt a Manchester Unitedhez.

Ugyancsak kellemetlen volt az ötvenes-hatvanas évek gólvágójának, Jimmy Greaves-nek az elvesztése. (Ő tartja az egy szezon alatt lőtt gólok rekordját, 43-at!) Greaves 1961 nyarán igazolt az AC Milanba, de még az év decemberében visszatért Angliába. A Chelsea és a Spurs ajánlatát is elfogadta az olasz klub, de végül a csatár a Tottenhamhez írt alá, ahol több trófeát is nyert, és az 1966-os világbajnok angol csapatba is beválogatták.

Az edzővel való összezördülés több nagy kedvenc távozását is okozta. A legnagyobb sztárok közül Peter Osgood is így járt, akinek kocsmázós playboy életmódját egyre kevésbé viselte el Dave Sexton menedzser. Osgood 1974-ben, 27 évesen igazolt át a Southamptonba. A nyolcvanas évek kedvence, Kerry Dixon is rosszul viselte hogy 31 évesen kegyvesztetté vált, és nem kapott esélyt hogy megdöntse Tambling (akkori) gólrekordját.

Lampard a klubtörténet egyik legkiemelkedőbb alakja, így most nem hozok fel olyan példákat, hogy Gus Poyet a Spurs-be igazolt tőlünk. Ha a klubban játszott meccsek rekordereit nézzük, így fest a kép:

Játékos         
CFC karrier    
Mit lépett?
Ron Harris 19 év A rekorder hátvéd kitartott a legnehezebb idöszakokban is, majd 36 évesen igazolt át egy kiscsapatba, a Brentfordba.
Peter Bonetti 20 év A hetvenes évek csodakapusa Chelsea-s karrierjét megszakítva 1975-ben tett egy rövid amerikai kitérőt, majd visszatért. 38 évesen távozott csak Ausztráliába. 
John Terry eddig 16 év Továbbra is a klubnál, csapatkapitány.
John Hollins 13 év Az "aranykor" után, 1975-ben eligazolt, és nyolc évet játszott a QPR-ben és az Arsenalban. Az 1983/84-es szezonban visszatért a Chelsea-hez.
Petr Cech eddig 10 év Továbbra is a klubnál, cserekapus.
Dennis Wise 11 év A kilencvenes évek csapatkapitányát 35 évesen nálunk már öregnek tartották, így ő Leicester-hez igazolt. Később a Chelsea szurkolók által kevésbé kedvelt Millwallnál és a Leeds-nél is szerepelt.
Steve Clarke 11 év A kilencvenes évek népszerű skót hátvédje 35 évesen tőlünk vonult vissza.
Kerry Dixon 9 év A klubtörténet harmadik legjobb góllövője mindössze 31 éves volt, mikor távozott a klubtól, így még több más klubban is szerencsét próbált. A "kis" Luton Town-nal 1994-ben az FA Kupa elődöntőjében pont a Chelsea-vel került össze.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: érdekességek játékosok 1980s 1970s 1990s 1960s 1950s

A bejegyzés trackback címe:

https://chelsea-nosztalgia.blog.hu/api/trackback/id/tr746718881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása