Chelsea Nosztalgia

Érdekességek, híres-hírhedt játékosok, emlékezetes meccsek a Chelsea FC múltjából.

Facebook

Feedek

Júdás Poyet

2013.12.03. 12:18 :: Wisey

Gustavo Poyet, az uruguayi válogatott egykori középpályása, a Sunderland jelenlegi menedzsere, 1997-2001 között volt a Chelsea játékosa. Négy, itt eltöltött szezonja alatt szerették a szurkolók, azonban eligazolása után, egy "rossz mozdulat" következtében sokan örökre leírták.

poyet.jpgPoyet a Real Zaragoza csapatában lett ismert, miután 1994-ben elhódították a KEK trófeát az Arsenal ellen, illetve Uruguay-t 1995-ben Copa America sikerhez segítette (ő maga pedig a torna legjobb játékosa lett). 240 meccsen 60 gólt lőtt a spanyol klubban. Szerződése lejártakor, 1997-ben, 30 évesen került a Chelsea-hez. Sérüléssel kezdte királykék karrierjét, de utána alapember lett a KEK-, Európai Szuperkupa-, Ligakupa- majd FA Kupa-győztes csapatban. 1998-ban például az ő góljával verte a csapat a Real Madridot, az Európai Szuperkupában.

A Chelsea-ben is igen eredményes volt, szezononként 14-18 gólt is termelt. Góljainak nagy részét fejjel szerezte, és összesen 145 meccsen 49 gólt lőtt.

2001 májusában nagy meglepetésre a rivális Tottenham-hez igazolt. Ez már önmagában is "vörös posztó" néhány Chelsea drukker szemében, de az i-re a pontot hírhedt ünneplése tette fel. 2002 januárjában egy Ligakupa meccsen találkozott a Spurs és a Chelsea a White Hart Lane-en. Az 5-1-es hazai győzelem után Poyet a Chelsea-tábor előtt elszaladva, a mezén a Spurs címert csókolgatva ünnepelt. Az esetről nincs se videó, de fotó, de sok drukker igazolja hogy ez történt. Poyet maga sem nyilatkozott később az esetről, de azt tudni kell hogy ő szívesen maradt volna még a Chelsea-ben, csak Ranieri edző nem tartott már rá igényt (túlkorosnak tartotta). Tette így akár a klubvezetésnek szánt üzenet is lehetett, de az is tény hogy edzői karrierje is a Spurs-höz vitte vissza, nem pedig a Chelsea-hez.

2004-ben visszavonult mint játékos, és 2006-ban elindult edzői karrierje. Először ex-Chelsea-s csapattársával, Dennis Wise-zal közösen a Swindon Town-nál kezdett dolgozni, majd a páros együtt vette át a Leeds United csapatát (Ken Bates-szel az elnöki székben). Ezt követte egy újabb segédedzői pozíció, a Tottenhamnél, Juande Ramos mellett, 2007 októbere és 2008 októbere között. 2009 novemberében nevezték ki először menedzsernek, a harmadosztályú Brighton & Hove Albion-nál, ahol 2013 nyaráig dolgozott. 2013 októberében pedig már a premier ligás Sunderland menedzsere lett.

Pár évvel ezelőtt Poyet visszatért a Stamford Bridge-re, egy szokásos "félidőbeli körbesétálás" alkalmával, és az elmondások szerint jóval nagyobb tapsot kapott, mint füttyöt. A többség valószínűleg nem volt ott azon a 2002 januári napon, vagy már továbbléptek az eseten...

egy emlékezetes, "karaterúgásos" gólja 1999-ből

Szólj hozzá!

Címkék: játékosok 1990s

A bejegyzés trackback címe:

https://chelsea-nosztalgia.blog.hu/api/trackback/id/tr205626107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása