Chelsea Nosztalgia

Érdekességek, híres-hírhedt játékosok, emlékezetes meccsek a Chelsea FC múltjából.

Facebook

Feedek

Hófoci Tromsø-ben

2013.07.03. 08:46 :: Wisey

A dicsőséges, 1997/98-as KEK szezonban sodorta a sors a Chelsea-t Norvégiába, a sarkkörön túli Tromsø-be. Az októberi dátum nem sok jót sejtetett, hiszen ezen a környéken a tél korán érkezik.

A párharc első meccsét rendezték Norvégiában, az Alfheim stadionban, október 23-án, 6500 néző előtt. A mérkőzés - az ottani időjáráshoz képest - normális körülmények közt indult, akkor még füvön, de a félidőben óriási hóvihar érkezett, és futballra teljesen alkalmatlanná tette a pályát. A meccset kétszer is félbeszakították a pálya karbantartása miatt, de csak végigjátszották. A hazaiak 3-2-re le is győzték a Chelsea-t.

A Kékeket Vialli gyönyörű góljai mentették meg a csúfos zakótól: a kopasz olasz először 0-2-nél szépített, majd 1-3-nál ismét. A 3-2-es vereség így is nagyon kellemetlen volt ugyan, de mindenki bízott abban, hogy a visszavágón majd helyreáll a világ rendje.

Csapatkapitányunk, Dennis Wise szerint a hazaiak elszántak voltak a lefújás után, és a csatáruk 2-0-ás gyözelmet jósolt maguknak a visszavágóra. "Hatot kaptok majd. Füvön más lesz majd" - ez volt Wise válasza.

Menedzserünk, Ruud Gullit így nyilatkozott a meccs után:

Ez egy rossz vicc volt. Imádom a futballt, de ahhoz hogy futballozzunk, olyan körülmények kellenek, amelyek lehetővé teszik azt. Most ez nem volt meg, és ennek a meccsnek nem lett volna szabad végigmennie.

A második félidőben nem láttunk semmit a hótól. De egyértelmű volt, hogy az UEFA elhatározta, hogy ennek a meccsnek le kell mennie, még ilyen körülmények között is.

Ahhoz hogy futballozhass, látnod kell valamennyi füvet, de itt nem volt semmi, csak fehérség. Még félbe is szakították kétszer a meccset, hogy a vonalakról eltakarítsák a havat, ennyire rossz volt. Ezt nem lehet futballnak hívni.

Rossz helyzetben voltunk 0-2-nél, de mentünk előre, büszkén, és ez örömmel töltött el.

A valóban katasztrofális körülmények, és Gullit kiborulása ellenére tegyük hozzá, hogy a Chelsea még a hóvihar előtt bekapott két gólt, és Vialli mindkét szépítő gólja már "sarkvidéki körülmények között" esett. Ha úgy tetszik, a hófociban a Chelsea bizonyult eredményesebbnek.

A visszavágón, a november 6-i londoni meccsen be is jött a papírforma, és 7-1-re győzött a Chelsea; ebből Vialli akkor három gólt vállalt.

Tromsø-Chelsea 3-2

Gólok: S.Nilsen (6'), Fermann (19'), Arst ('86) - Vialli (85', 90')

CHELSEA: Ed De Goey; Frank Sinclair, Celestine Babayaro, Frank Leboeuf (Andy Myers 86'), Steve Clarke; Danny Granville (Mark Hughes 46'), Roberto Di Matteo, Eddie Newton, Dennis Wise; Gianluca Vialli, Gianfranco Zola.

Chelsea-Tromsø 7-1

Gólok: Petrescu (13', 86'), Vialli (24', 61', 76'), Zola (43'), Leboeuf (55', büntetőből) - B.Johansen (39')

CHELSEA: Ed De Goey; Frank Sinclair, Frank Leboeuf, Andy Myers, Celestine Babayaro; Dan Petrescu, Eddie Newton (Steve Clarke 69'), Roberto Di Matteo (Bernard Lambourde 80'); Dennis Wise; Gianluca Vialli (Tore Andre Flo 88'), Gianfranco Zola

 

tromso2.jpg

tromso1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: érdekességek meccsek 1990s KEK Európai kupák

A bejegyzés trackback címe:

https://chelsea-nosztalgia.blog.hu/api/trackback/id/tr155387303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása