Chelsea Nosztalgia

Érdekességek, híres-hírhedt játékosok, emlékezetes meccsek a Chelsea FC múltjából.

Facebook

Feedek

Eton blue - kék vagy zöld?

2013.09.17. 12:16 :: Wisey

chelsea_1911-1912.gifSokak által ismert tény, hogy a Chelsea FC az első években világosabb színű mezben lépett pályára. A szín az akkori elnöknek, Cadogan grófjának a lóversenyeken használt versenyszíne volt, pontos neve pedig "eton blue".

Sok forrás, még a rendkívül pontos és informatív TheChels.info is kékként határozza meg az eton blue-t, pedig valójában egy zöldes-kék árnyalatról van szó. A HistoricalKits oldalán viszont hiteles rajzokat láthatunk az első évek mezeiről.

Színes fotók nincsenek ebből az időszakból, legfeljebb utólag színezett fotót találni, de az eton blue kifejezés egyértelműen zöldes színre utal.

A zöldes mezt az 1910-es évekig, nagyjából az első világháborúig hordta a csapat, utána váltottak a mai napig használt, és az azóta a klub védjegyévé vált királykék mezre.

squad_1905-06.jpg

squad_etonblue.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: érdekességek 1910s

A bejegyzés trackback címe:

https://chelsea-nosztalgia.blog.hu/api/trackback/id/tr175519926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása