Chelsea Nosztalgia

Érdekességek, híres-hírhedt játékosok, emlékezetes meccsek a Chelsea FC múltjából.

Facebook

Feedek

A Vörös Lobogó

2013.02.27. 09:59 :: Wisey

cfc_mtk_54_web.jpg

Roy Bentley és Hidegkuti Nándor

 

A Chelsea több alkalommal is megmérkőzött magyar klubcsapatokkal. (A teljes lista a Chelseafc.hu-n megtalálható.)

1954 decemberében a válogatott klasszisokkal felálló Vörös Lobogó (ez ugyebár az MTK "szocialistásított" neve) látogatott a Stamford Bridge-re. Nem a Vörös Lobogó volt az egyetlen csapat a kommunista blokkból, akik akkoriban a Bridge-re látogattak; 1945-ben a Dinamo Moszkva elleni barátságos meccs konkrétan rekord mennyiségű nézőt vonzott a stadionba (100.000 néző a nem hivatalos becslés).

A magyar csapatot izgatottan fogadta a Chelsea, hiszen egy évvel korábban kapott örökké emlékezetes futball-leckét Anglia Magyarországtól (6-3), többek közt az MTK-s Hidegkuti Nándor mesterhármasával. A szakértők kíváncsian várták, milyen taktikai újítást mutat nekik a magyar csapat; különösen azt figyelték, vajon Börzsey középpályást (centerhalf) vagy középhátvédet játszik majd (a két csapat felállásában a középhátvéd szerepe volt az egyetlen eltérés), illetve hogy a magyar középcsatár vajon egy vonalban játszik-e majd a csatársorral, avagy kicsit hátrább vont szerepben.

A meccs végül 2-2-es döntetlent hozott, a gólokat Stubbs, Bentley, illetve Hidegkuti és Palotás szerezték. A csapatok így álltak fel:

Chelsea (2-3-5): Robertson; Harris, Willemse; Armstrong, Greenwood, Saunders; Parsons, McNichol, Bentley, Stubbs, Bluntstone

Vörös Lobogó (3-2-5): Oláh; Lantos, Börzsey, Kovács J.; Zakariás, Kovács I.; Tóth, Szolnok, Palotás, Hidegkuti, Sándor

A meccsröl nagyon ritka videó látható a British Pathe oldalon. Katt ide!

A meccs programfüzete (a legérdekesebb cikkek kiválogatva) a chelseafc.hu-ról tölthető le. (Direkt link itt.)

Szólj hozzá!

Címkék: érdekességek meccsek 1950s

A bejegyzés trackback címe:

https://chelsea-nosztalgia.blog.hu/api/trackback/id/tr595087102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása